Skonnert Hedvig

Svensk skonnert på 95 brt., bygget i Cappeln, Tyskland i 1855. Hedvig var på forlistidspunktet hjemmehørende i Västervik og var den 11. juli 1902, på rejse mellem Landskrona og Stockholm, med en last af 90 ton teglrør og mursten.

Men natten mellem 11. og 12. juli stoppede rejsen brat, omtrent ½ sømil syd for Falsterbo fyrskib. Hedvig blev nemlig påsejlet af den engelske damper Millicent og selvom damperen stoppede og dens besætning straks fik sat jollen i vandet i forsøg på at finde overlevende, lykkedes det kun at redde en enkelt, af Hedvigs 3 mands besætning. De to andre blev aldrig fundet og udover lidt vraggods som drev omkring, var den eneste vidnesbyrd om det passerede Hedvigs stormast, som stak en meter op over havoverfladen.

Vraget ligger på bare 17 meter vand og er stort set skroghelt. Men dækket og alt som har været over dette, ligger spredt omkring vraget og meget af det, er nu sunket ned i sandet. Vraget loddet godt 2 meter op og dette skyldes formentlig, at den tunge last af teglrør af forskellige dimensioner, som er stukket ind i hinanden og så murstenene, har forhindret at vraget med tiden er blevet spredt helt ud, af strøm og søgang.