Her på siden er det vragene der er i fokus og ikke udstyret, eller måden jeg har valgt at dykke på. Når jeg kalder det A.J.´s vrag, er det fordi her kun er vrag jeg selv har dykket på og derfor har en vis viden om. Vi har jo alle vores favoritter, så nogle vrag har jeg kun besøgt få gange, andre 20-30 gange og enkelte endnu oftere. Der er altså – foruden de faktuelle oplysninger – tale om, at jeg her prøver at beskrive vragene og forholdene omkring dem, som jeg har oplevet det.

Siden indeholder udvalgte vrag og vil jævnligt blive opdateret, da jeg dels allerede har et stort materiale nedskrevet på papir og dels er jeg fortsat aktiv, såvel på havet som i arkiverne.

Jeg har dykket siden 1983, blev cmas** instruktør i 1987 og har beskæftiget mig aktivt, med eftersøgning og registrering af vrag siden 1988. Det er blevet til mange dykkerture gennem årene, fra nord for Skagen til øst for Bornholm. I alt knap 3800 dyk, fordelt på 451 forskellige vrag. Sådan noget gør man ikke alene, jeg har da også kun kunnet gøre mine iagttagelser og fået samlet mine oplysninger, takket være gode venners deltagelse og hjælp.

Formålet med siden her er, at udbrede kendskabet til vragdykning på en måde, så erfarne dykkere såvel som “nysgerrige”, forhåbentlig kan få udbytte af det. Vragdykning er for mig eventyr, når først man er blevet grebet af det. Der går ikke længe, før man selv vil udforske og snuse til historien, komme tæt på og se tingene med sine egne øjne. Det at finde et vrag, at gennemføre – nogle gange – dybe og komplicerede dyk og optage ting, som så fastslår skibets identitet, giver en tilfredsstillelse jeg ikke kan sammenligne med noget andet. Dette skal naturligvis foregå sikkerhedsmæssigt forsvarligt og på et lovligt grundlag.

Foruden vragdykning og research, finder jeg stor glæde ved at sætte fundene i stand og konservere dem, hvis dette er nødvendigt. Som uddannet kobbersmed, har jeg forudsætning for at gøre dette på en ordentlig måde og er gerne behjælpelig, hvis du har brug for råd og vejledning. Hvis ikke man vil sætte tingene i stand, er det bedre at lade dem ligge.