S.S.Walkyre

Tysk damper på 623 brt., bygget på H.F. Ulrichs verft i Vegesack, som nummer 101, i 1882. Skibet længde var 54,96 meter og bredden 8,22, dybgangen 4,35 meter. Ejeren var H. Vogemann og Walkyre var hjemmehørende i Bremen.

Vi skal helt tilbage til 1885, Walkyre var på vej fra Königsberg til Bremen med en last tømmer og dengang var der ikke noget der hed Kielerkanalen. Man skulle derfor op gennem Kattegat og den 17. november, kolliderede Walkyre næsten stævn mod stævn med den engelske damper “Mary London”. De nærmere omstændigheder er mig ukendte.

Walkyre fik hele stævnen flået op ved sammenstødet, flød på trælasten et stykke tid, men sank så endeligt og lagde sig til hvile på 35 meter vand. I dag er vraget bemærkelsesværdig intakt, når man tænker på dets alder, men desværre er det pakket meget ind i trawl. Hele styrbord side fra for til agter er dækket af flere trawl, som ligger med trawlskovle, pose og det hele. Agterenden og hele bagbord side er fri for net og man kan bl.a. se både kedel og maskinen, da hele brobygning og skylight er væk. I lastrummene kan man se de mange træstammer ligge side om side, de øverste er næsten ædt helt væk, men under dem ligger endnu masser af træstammer. Foran vraget, ligger bunker af ankerkæde, det store ankerspil og nogle forvredne jernplader, resterne af den knuste stævn.