S.S. Dania

Engelsk damper på 958 brt. bygget hos Denton Grey, West hartlepool i 1871, skibet var 220,0 fod langt og 29,0 fod bredt.

Dania som var hjemmehørende i Sunderland, blev ført af kaptajn John Craggs. På rejse fra Newcastle til Malmø i februar 1893, med en last af godt 600 ton stenkul, fik Dania problemer med maskinen. Da skibet ikke havde maskinkraft til at forcere det tilfrosne Kattegat, blev det skubbet rundt af isen for til sidst at blive presset læk. Den 10. februar, blev forsøg på at redde skibet opgivet, kaptajn og besætning på 14 mand forlod det nu synkende skib og nåede ind til Steninge over isen, med hjælp fra lokale folk.

Vraget står i dag kølret på 25 meters dybde og rager 5-6 meter op, der er dog nærmest kun tale om en stor tom skal. Kullene er for længst grabbet op og ved dette arbejde, er bygninger og andet opstående blevet fjernet, eller beskadiget betydeligt. Der er dog stadig flere gode grunde til at dykke på stedet, for det første er der altid rigtig god sigt, idet vraget ligger på en hård stenbund. Der er også fortsat mange detaljer på vraget, kedel og maskinen og i agterenden ligger en stor 4-bladet reservepropel. I stævnen som stadig er ret hel, ligger ankre og spil og en masse andet. Er man mere til dyr og planter, er det absolut et sted man kan bruge meget tid, dels er dybde og lysforhold gode og dels er vraget meget rig på arter, også gode spisefisk og skaldyr.