S.S. Carola

Svensk damper på 1292 brt. bygget hos Blumer og Co. i Sunderland 1881, under navnet Godalming. Den 7.oktober 1892 blev Godalming solgt til Carl Henckel, fik navnet Carola og var fra da af hjemmehørende i Helsingborg.

Natten mellem den 23. og 24. juli 1898, var Carola på rejse fra Sverige mod Grimsby i England med en last pitprops (korte afbarkede træstammer), da den kolliderede med en anden svensk damper Örnen. Begge dampere gik for fuld kraft, så kollisionen var meget voldsom og Carola begyndte da også straks at synke. Ingen kom dog noget til og alle blev reddet af Örnens besætning, imens Carola flød på trælasten og nåede at drive 3-4 sømil mod nordøst, inden den endelig sank på 34 meters dybde med agterenden først.

Vraget er selvfølgelig meget medtaget, efter de mange år på havbunden, men skroghelt, lodder 5 meter op og er let at finde rundt på. Brobygningen er helt væk og skibssiderne er flere steder faldet sammen, men der er alligevel mange ting at betragte og sigten på stedet er som regel god. De gange jeg har været på vraget, har vi haft meget dårlig sigt længere østpå og er så hver gang blevet meget positivt overrasket, ved at vælge Carola som 2. dyk.