S.S. Ares

Svensk damper på 1151 brt. bygget i Sunderland år 1883, under navnet Magnolia. Ares kolliderede den 18. maj 1906 med den Hollandske S.S. Hilversum og sank, hele Ares´ besætning blev reddet.

Vraget af Ares er nok et af Østersøens mest besøgte vrag og naturligt nok, for det står kølret på den lyse sandbund, på kun 33 meter vand. Selvom vraget efterhånden er noget “slidt” af de mange dykkere, er det stadigvæk et besøg værd. Man kan rigtigt komme omkring inden døre, i stævnen er der – under bakken – gange i begge sider og der er kahytter på begge sider af gangene. Her kan man flere steder se køjer, hylder og skabe. Der er langt ind til bunden af gangen, så man skal lige huske, at når man skal tilbage er sigten blevet noget dårligere, måske 0 meter sigt !

På broen kan man svømme ind fra begge sider og på forsiden af bygningen, under broen – i styrbords side, er der faldet en plade af så man kan se ind i kaptajnens kahyt. Man kan se hans store jernseng ud mod skibssiden og en skænk hvis man ser lige ud. Svømmer man ind af hullet og til højre kommer man ind i skibets salon, her er et væld af møbler som ligger væltet i mudderet. Fra salonen er der flere døre, bl.a. en til en trappe som går nedenunder, her kan man desværre ikke komme ned, da der er fyldt op med mudder til øverste trin. Husk at der kun er en vej ind / ud af rummet, vær aldrig mere end én inde ad gangen, sigten bliver hurtigt så dårlig at man må føle sig frem. Bag broen kan man svømme ned gennem et skylight til maskinrummet, herfra er der to døre, en til et lille værksted og en ud til en gang – hvor der igen er tre døre, samt en luge op til dækket som er åben. Kommer man fra maskinrummet, er døren til venstre, maskinmesterens kahyt med skabe og et skrivebord som ligger væltet. Rummene til højre er fyrbødernes kahytter, hvor man kan se køjesengene endnu.

Bagerst i skibet, ligger der på dækket en firbladet reserveskrue og bag denne, er der en luge med rigelig plads til at komme nedenunder. I rummet er der en del tovværk, kroge som matroser har lastet og losset med og tomme flasker og dunke. En tur ned omkring skrue og ror kan fuldende et godt dyk på vraget. Jo, Ares er trods de mange besøgende fortsat et meget fint vrag, det er ikke mange steder man får så meget vrag, på så lavt vand og så tæt på land.