M.Sk. Zampa

Dansk motorskonnert, bygget på Frederikshavn værft og flydedok i 1912, af stål og på 52,68 brt.

Efter at være handlet flere gange gennem årene og med forskellige navne, endte Zampa i 1943 i Gunnar Svendsens eje og var fra da hjemmehørende i Rønne.

Zampa afsejlede fra Kolding 31. december 1943, med en last blandingskorn bestemt for Holbæk. Skibet dukkede imidlertid ikke op og blev i første omgang meldt savnet, men efter at man den 4. januar ved Sjællands Odde fandt en redningsbåd samt en del vraggods, heriblandt en redningskrans mærket Zampa, blev de bange anelser bekræftet. Blandt de 5 omkomne var skibsfører Svendsens hustru og søn.

Det er et lille vrag og i sølle forfatning, det meste er bare en tom skal og helt agter et sammenfaldet styrehus, hvor resterne er pakket ind i trawl og utallige fiskeliner. Stævnen er knust, eller nærmest åbnet og dette kan meget vel være årsagen til forliset; påsejling af en drivende mine. Fra lastrummet kan man komme ind til maskinen, eller i hvert fald se derind, for der er meget trangt. Men skottet er gennemtæret og der ligger, eller der har i hvert fald ligget en masse ruller tagpap og en masse øl og vandflasker, her bagerst i lastrummet ind mod maskinrummet.