M.Sk. Gloria

Svensk 2-mastet skonnert på 98,90 brt. bygget på A.B. Saltviks Slip i Oskarshamn i 1905. Skibet var 25,99 meter langt og 6,96 meter bredt og blev moderniseret i 1919, ved at få ilagt en glødehoved motor.

Gloria var på rejse fra hjemhavnen Kyrkesund til Oxelösund den 11. februar 1936, med en last brosten. Der blæste en hård kuling og det lille skib havde tilsyneladende arbejdet sig læk, i de store bølger. Man observerede nemlig fra den danske damper Alabama, at der afbrændtes flere nødblus og da man hastigt kom til stedet, sank skonnerten næsten samtidigt med, at man fik sat redningsbåden i vandet. Det lykkedes dog matros Arvid Johansson fra Alabama, at redde en enkelt af Glorias besætning på 4 mand op i redningsbåden, ved at springe i vandet efter ham. Men han var ikke ved bevidsthed og døde da også kort efter. De tre andre besætningsmedlemmer så man ikke noget til.

Gloria er i dag kun en skygge af sig selv. På 28 meters dybde, danner stenlasten en forhøjning på havbunden på omkring 2 meter, omkranset af enkelte spanter, nogle jerndele opsvulmede af rust og glødehovedmotoren, som nu er væltet og sunket halvt ned i mudderet.