M.S. Ocean

Svensk motorskib som blev bygget i 1922 hos Schulte & Bruns som sildetrawler, skibets første navn var Memel, længden 30,05 meter og bredden 7,05 meter, tonnagen var 181 brt. Fra 1940 var Memel tvangsindskrevet i Deutsche Kriegsmarine, hvor skibet sejlede som vagtskib først med nummer Vs 187 og senere Vs 157. Memel klarede krigen uden skrammer og blev i 1946 leveret tilbage til den oprindelige ejer. I juni 1954 blev Memel solgt til A.E.Henriksson i Gøteborg og fik navnet Prins Bertil, i 1966 blev skibet igen solgt og den nye ejer K.G.Karlsson´s nyerhvervelse, fik navnet Ocean.

Den 5. august 1972, var Ocean på rejse fra Kohlberg til Karlstad med en last tegl, der blæste en frisk kuling i Kattegat og ud for Falkenberg forskød lasten sig, efterhånden krængede skibet så meget, at der løb vand ned til maskinen som derfor stoppede. Ude af stand til at afhjælpe problemerne i det hårde vejr, valgte besætningen at gå i redningsflåden. De viste sig at være en rigtig god idé, Ocean sank nemlig kort efter.

Nu hviler vraget på godt og vel 20 meter vand på lys sandbund, det har ikke ligget der så længe og er da også meget helt stadigvæk. På grund af den lave vanddybde er vraget begroet med forskellige vandplanter og i lasten som mest består af små drænrør , gemmer sig et væld af småfisk og krebsdyr. Agterenden er sunket noget sammen, da øverste etage har været af træ, men man kan svømme ind i kahytterne. Et perfekt begyndervrag, eller et udmærket sted hvor man – efter et par dybe dyk i Kattegat – kan gasse af, på vej ind til Falkenberg.