M.S. Libra

Libra var en dansk coaster på 299 brt., 48 meter lang og 7,22 meter bred, skibet var bygget i Marstal i 1962, på H.C. Christensen´s Skibsværft. Libra var hjemmehørende i Aalborg og på forlistidspunktet ejet af ”Kristensen Express Shipping”

Den 20. oktober 1984, var Libra på rejse fra Hadsund til Hundested med en last skrotjern, da en skæv sø slog skanseklædningen ind, hvorefter der trængte vand gennem skandækket og ned i lastrummet. Da pumperne ikke kunne holde trit med det indtrængende vand, sank Libra efter kort tid. Vraget blev nedsprængt året efter, så der nu er 18 meter frit vand over det.

Vraget står kølret på 22 meters dybde og lodder, som den snedige allerede har regne ud, omtrent 4 meter op. Med undtagelse af en opstående jernkonstruktion i stævnen og i agten, er vraget ret fladt i hele sin længde. Alt opstående er sprængt af og ligger dels i lastrummet og dels på havbunden omkring vraget, hvor der sågar stadig ligger nogle af de store firkantede messingrammer, som i sin tid har udgjort vinduerne på forsiden af broen. Jeg synes vraget er jævnt kedeligt, ikke meget at kigge på og der er sjældent spisefisk på vraget. Men jeg er medlem af en dykkerklub, hvor flere er meget begejstret for små snegle og dem skulle der være en del af på vraget – har jeg hørt.