M.Fi. Burg

Tysk motortrawler bygget i 1938 hos Schulte & Bruns, som nr. 122. Burg var godt 41 meter lang og på 344 brt. Fra krigens start, blev Burg brugt til forskellige militære formål og fungerede som vagtskib nord for Fehmarn, da skibet den 15. marts 1944 påsejlede en mine og sank.

Burg er et flot vrag, som står på kun 29 meter vand og lodder næsten 10 meter op. Det er gode muligheder for at gå på opdagelse indendørs, man kan svømme tværs gennem broen, da begge døre er væk og selvom vraget har ca. 45 grader slagside til bagbord, er det ikke svært at finde rundt. Tværtimod synes jeg, at det kan være lidt lettere – i dårlig sigt – at finde døren, når jeg ved at den er enten oppe i rummet, eller nede.

Bagerste dør i agterbygningen, er en gang på tværs i skibet. Kommende fra styrbord ( oppefra ) i denne gang, er der to døre til højre, første dør er til maskinrummet, her kan man svømme frem igennem vraget og komme ud under broen, enten i styrbords eller bagbords side. Anden dør til højre, helt nede af gangen, er et toilet.

Første dør til venstre er til kabyssen, herinde er 4 gasblus og en håndvask. Anden dør er en trappe ned i skibet, der fører ned til kahytterne i etagen nedenunder. Et interessant sted man desværre er afskåret fra at udforske, da mudderet står op midt på trappen. Tredje dør til venstre er ind til messen, her er også fyldt op med mudder, men man kan dog mase sig nogle meter ind, hvis man vil have sig en kop eller noget andet, af det der ligger væltet rundt herinde af møbler porcelæn m.m.

Ovenpå den bygning vi lige “har været inde i”, står en kanon og peger faretruende ud i vandet, tager man fat, kan man dreje kanonen rundt. Der har stået en lignende kanon oppe i stævnen, men den er brækket af og ligger nu et stykke fra vraget på bagbords side, man kan dog stadig se hvor den har stået, idet platformen stadig er der. I stævnen er der også nogle døre, men her er så meget mudder overalt, at det er umuligt at komme ind nogen steder.